tandartspraktijk hofstede
"Huisje Kieskeurig"

burgemeester letteweg 4
3233 ag  oostvoorne
telefoon 0181 - 48 36 88
administratie@tandartspraktijkhofstede.nl

Tandarts in Zuid Afrika

In de periode van 8 mei tot en met 17 mei zijn wij, Hans en Saskia voor het eerste naar zuid afrika geweest. Op uitnodiging van Harold Robles, mede oprichter van het Health PRomotion South Africa Trust (HPSA) is Hans daar een verhaal gaan vertellen over ‘Oral Health’ en de preventie van tandproblemen.
De Health Promoters hebben als moto: preventie door kennis. Men voorziet lokale bevolking in arme wijken van (medische) kennis, en vraagt hen dit uit te rollen binnen hun gemeenschap.

In de sloppenwijken nabij Kaapstad heeft Hans, gewapend met tandpasta, tandenborstels en instructiemateriaal, zijn verhaal verteld aan de Health Promoters van HPSA. En in Johannesburg ook aan vrouwen van Mama Afrika project.
 
Zoals de (veelal) dames verbaasd waren over hetgeen Hans vertelde, waren wij verbaasd over hoe gewoon voor ons het is om te verkondigen dat je twee maal daags je tandenpoets (2 minuten lang) en dat cola niet bedoeld is om de mond mee te spoelen. Het effect van zuur en suikers op het gebit is veelal niet bekend, eveneens wat goede voeding is voor het gebit. Dit leverde een leuke workshop op, waar iedereen veel van geleerd heeft. De mensen waren erg enthousiast; ook toen bij het kleuren van de tanden bleek hoe slecht er die ochtend na het ontbijt gepoetst was. Aan het eind van de dag ging iedereen dan ook gewapend met kennis en een stapel tandenborstels en tandpasta weg.

poetsinstructie: vergeet de tong niet!


de Mama's Afrika


Met dank aan alle sponsoren

Wij hebben dit project als een bijzondere uitdaging gezien, dat zeker een vervolg zal gaan krijgen….

Als tandartspraktijk zijn en blijven we verbonden aan de activiteiten van de Health Promoters. En wie weet krijgt dit project nog een vervolg in de toekomst.

Sitemap  |  Productie: LinkmasterMonkey.com  © 2018